Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 1136
Dodano: 13.02.2010
Odsłon: 3976
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
przygotować wywar na zupę, tj. mięsko, marchewka, pietruszka i kawałek selera, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Vegeta, liść laurowy, ziele angielskie, kostka. Po 15 min gotowania, dodać poszatkowaną kapustę. Po kwadransie dodać pokrojoną w kostkę, obraną ze skóry paprykę i posiekaną cebulę. Następnie wrzucamy do zupki brukselkę i zieloną fasolę szparagową. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy pomidory z puszki (oczywiście pokrojone). Wyciskamy czosnek i doprawiamy do smaku przyprawami. Zagęszczamy, jak kto lubi mąką zmieszaną z wodą (my wolimy wersję dietetyczną, więc mąki dajemy niewiele). Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Mole3 13 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawy przepis i jak apetycznie wygląda - dodałam do ulubionych. Pozdrawiam.19 Kto głosował? | Odpowiedz