Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiarygodny smak, bogactwo witamin, nietucząca, lekka
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1366
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1248
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 302
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1366
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1248
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 302
Składniki
przygotować wywar na zupę, tj. mięsko, marchewka, pietruszka i kawałek selera, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Vegeta, liść laurowy, ziele angielskie, kostka. Po 15 min gotowania, dodać poszatkowaną kapustę. Po kwadransie dodać pokrojoną w kostkę, obraną ze skóry paprykę i posiekaną cebulę. Następnie wrzucamy do zupki brukselkę i zieloną fasolę szparagową. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy pomidory z puszki (oczywiście pokrojone). Wyciskamy czosnek i doprawiamy do smaku przyprawami. Zagęszczamy, jak kto lubi mąką zmieszaną z wodą (my wolimy wersję dietetyczną, więc mąki dajemy niewiele). Smacznego!