Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niewiarygodny smak, bogactwo witamin, nietucząca, lekka
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 965
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 965
Składniki
przygotować wywar na zupę, tj. mięsko, marchewka, pietruszka i kawałek selera, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Vegeta, liść laurowy, ziele angielskie, kostka. Po 15 min gotowania, dodać poszatkowaną kapustę. Po kwadransie dodać pokrojoną w kostkę, obraną ze skóry paprykę i posiekaną cebulę. Następnie wrzucamy do zupki brukselkę i zieloną fasolę szparagową. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy pomidory z puszki (oczywiście pokrojone). Wyciskamy czosnek i doprawiamy do smaku przyprawami. Zagęszczamy, jak kto lubi mąką zmieszaną z wodą (my wolimy wersję dietetyczną, więc mąki dajemy niewiele). Smacznego!