Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5256
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5256
Składniki
Wykonanie: Fasolkę namoczyć z dnia na dzień i w tej samej wodzie ugotować. Grzyby umyć i namoczyć. Boczek zrumienić na patelni razem z drobno pokrojoną cebulą. Ziemniaki pokroić w kostkę razem z marchewką. Grzyby, cebulę z boczkiem oraz pokrojone warzywa połączyć z gorącym wywarem fasolowym i gotować zupę do miękkości. Pod koniec gotowania posolić do smaku i dodać przyprawy. Do ugotowanej zupy dodać pokrojony ciemny chleb razowy i potrzymać chwilę na słabym ogniu pod przykryciem.