Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 931
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1882
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6449
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 931
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1882
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6449
Składniki
Wykonanie: Fasolkę namoczyć z dnia na dzień i w tej samej wodzie ugotować. Grzyby umyć i namoczyć. Boczek zrumienić na patelni razem z drobno pokrojoną cebulą. Ziemniaki pokroić w kostkę razem z marchewką. Grzyby, cebulę z boczkiem oraz pokrojone warzywa połączyć z gorącym wywarem fasolowym i gotować zupę do miękkości. Pod koniec gotowania posolić do smaku i dodać przyprawy. Do ugotowanej zupy dodać pokrojony ciemny chleb razowy i potrzymać chwilę na słabym ogniu pod przykryciem.