Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa parówkowa jest prosta i smaczna. Dodatkowo jest to danie dość budżetowe, a jednocześnie pełne warzyw, witamin i aromatu. Z pewnością posmakuje dzieciom i wszystkim miłośnikom parówek. Można też swobodnie sterować konsystencją zupy – dla bardziej kremowego dania wystarczy zblendować nieco więcej ziemniaków. Niech nie zwiedzie cię nazwa – to nie jest zupa, tylko bardzo pożywne danie jednogarnkowe, które zaspokoi nawet duży głód.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4373
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11872
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 167
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4373
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11872
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6770
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Składniki
Cebulę i marchewki obierz i drobno posiekaj. W dużym garnku rozpuść masło. Kiedy tłuszcz będzie już gorący, podsmaż cebulę i marchew do miękkości przez ok. 5 minut. Ziemniaki obierz i pokrój w dość dużą kostkę. Dodaj je do garnka i zalej wodą. Gotuj całość przez ok. 15 minut do miękkości warzyw.
Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij ok. połowę ziemniaków. Zamiast nich wlej passatę pomidorową. Całość zblenduj na jednolitą konsystencję. Dodaj wyjęte wcześniej ziemniaki. Dodaj także pokrojone parówki. Zupę dopraw solą i pieprzem, a także musztardą. Zupę parówkową gotuj jeszcze przez ok. 5 minut. Podawaj na ciepło, udekorowaną natką pietruszki.