Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa parówkowa jest prosta i smaczna. Dodatkowo jest to danie dość budżetowe, a jednocześnie pełne warzyw, witamin i aromatu. Z pewnością posmakuje dzieciom i wszystkim miłośnikom parówek. Można też swobodnie sterować konsystencją zupy – dla bardziej kremowego dania wystarczy zblendować nieco więcej ziemniaków. Niech nie zwiedzie cię nazwa – to nie jest zupa, tylko bardzo pożywne danie jednogarnkowe, które zaspokoi nawet duży głód.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44595
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 171
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44595
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 171
Składniki
Cebulę i marchewki obierz i drobno posiekaj. W dużym garnku rozpuść masło. Kiedy tłuszcz będzie już gorący, podsmaż cebulę i marchew do miękkości przez ok. 5 minut. Ziemniaki obierz i pokrój w dość dużą kostkę. Dodaj je do garnka i zalej wodą. Gotuj całość przez ok. 15 minut do miękkości warzyw.
Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij ok. połowę ziemniaków. Zamiast nich wlej passatę pomidorową. Całość zblenduj na jednolitą konsystencję. Dodaj wyjęte wcześniej ziemniaki. Dodaj także pokrojone parówki. Zupę dopraw solą i pieprzem, a także musztardą. Zupę parówkową gotuj jeszcze przez ok. 5 minut. Podawaj na ciepło, udekorowaną natką pietruszki.