Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa parówkowa jest prosta i smaczna. Dodatkowo jest to danie dość budżetowe, a jednocześnie pełne warzyw, witamin i aromatu. Z pewnością posmakuje dzieciom i wszystkim miłośnikom parówek. Można też swobodnie sterować konsystencją zupy – dla bardziej kremowego dania wystarczy zblendować nieco więcej ziemniaków. Niech nie zwiedzie cię nazwa – to nie jest zupa, tylko bardzo pożywne danie jednogarnkowe, które zaspokoi nawet duży głód.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13643
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7876
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1102
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13643
Składniki
Cebulę i marchewki obierz i drobno posiekaj. W dużym garnku rozpuść masło. Kiedy tłuszcz będzie już gorący, podsmaż cebulę i marchew do miękkości przez ok. 5 minut. Ziemniaki obierz i pokrój w dość dużą kostkę. Dodaj je do garnka i zalej wodą. Gotuj całość przez ok. 15 minut do miękkości warzyw.
Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij ok. połowę ziemniaków. Zamiast nich wlej passatę pomidorową. Całość zblenduj na jednolitą konsystencję. Dodaj wyjęte wcześniej ziemniaki. Dodaj także pokrojone parówki. Zupę dopraw solą i pieprzem, a także musztardą. Zupę parówkową gotuj jeszcze przez ok. 5 minut. Podawaj na ciepło, udekorowaną natką pietruszki.