Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle rozgrzewa i syci. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad. Zupa Parzybroda jest nie tylko bardzo smaczna, ale również wyjątkowo prosta do przygotowania. Przepis na parzybrodę pochodzi ze starego, maminego kajetu.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12553
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12553
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku z rozgrzanym olejem na złoty kolor.
Marchewkę, pietruszkę obieramy, ścieramy na tarce. Dorzucamy do garnka. Dolewamy 2 l wody. Dodajemy przyprawy: ziele angielskie i liście laurowe.
Kapustę drobno szatkujemy i dorzucamy do garnka. Całość gotujemy przez około 30 minut.
Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do gotującej się zupy.
Boczek kroimy w paski i dodajemy do zupy. Całość gotujemy jeszcze przez około 20-30 minut. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Gorącą nakładamy na talerze. Smacznego!