Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka o orientalnym smaku. Bardzo ostra ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2256
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3325
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1371
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2121
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2256
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3325
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1371
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2121
Składniki
Cebule pokroić w piórka, kurczka pokroić w małe kawałeczki wrzucić do wrzącego rosołu. Gotować 10 minut. Dorzucić wczesniej namoczone, pokrojone w paseczki grzyby mun. Pieczarki pokroić w plastry dorzucić do zupy razem z bambusem. Gotować kolejne 10 minut. Rozbełtane w szklance jajko powoli wlewać do gotującej się zupy, ciągle mieszając widelcem (z jajek mają powstać taki drobniutkie wstążeczki - kłaczki). Zupę doprawić octem, keczupem , przyprawą sambal oelek, sosem sojowym i przecierem. Na konieć wlać rozpuszczoną w zimnej wodzie (odrobina) mąkę ziemniaczaną. Zagotować.