Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 746 Ocena: 15412
Dodano: 12.02.2018
Odsłon: 1479
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Opłukane mięso wkładam do litra zimnej wody i gotuję z liściem i zielem ponad godzinę- indyk potrzebuje więcej czasu.
Po tym czasie wrzucam kaszę, ziemniaki i pokrojone w kostkę warzywa bulionowe, u mnie marchew, pietruszka, seler, por, cebula.
Dodaje jeszcze do smaku zgnieciony ząbek czosnku i suszony grzyb i płatki chili.
Po następnych 15 minutach dodaję pokrojona w małe kawałki kapustę pekińską. Tak aby w sumie gotowała się około kolejnych 15 minut.
Pod sam koniec, jak już wszystkie warzywa zmiękną dolewam sok pomidorowy, zagotowuję i wyłączam.
Teraz dodaje posiekany koperek i sól do smaku.
Sól dodana na samym końcu, nie wnika w warzywa i czuje się ją wyraźniej dlatego można ograniczyć jej ilość.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (45)

DomowaPiwniczka 14 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
musi być pyszna :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 12 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszna kocham takie zupki:) Odpowiedzi: 5 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 12 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Jak rozgrzewająca to ja biorę :)))) Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 12 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Rozgrzewajaca brzmi dobrze. Bardzo fajny pomysl :-) Odpowiedzi: 4 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 12 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Skoro rozgrzewająca, to ja ją biorę :)Patrząc na skład i fotę już się rozpływam w zachwytach :D Odpowiedzi: 28 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz