Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i wielowarzywna, pycha!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6459
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 341
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13401
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2678
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6459
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 341
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13401
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2678
Składniki
Opłukane mięso wkładam do litra zimnej wody i gotuję z liściem i zielem ponad godzinę- indyk potrzebuje więcej czasu. Po tym czasie wrzucam kaszę, ziemniaki i pokrojone w kostkę warzywa bulionowe, u mnie marchew, pietruszka, seler, por, cebula. Dodaje jeszcze do smaku zgnieciony ząbek czosnku i suszony grzyb i płatki chili. Po następnych 15 minutach dodaję pokrojona w małe kawałki kapustę pekińską. Tak aby w sumie gotowała się około kolejnych 15 minut.
Pod sam koniec, jak już wszystkie warzywa zmiękną dolewam sok pomidorowy, zagotowuję i wyłączam. Teraz dodaje posiekany koperek i sól do smaku. Sól dodana na samym końcu, nie wnika w warzywa i czuje się ją wyraźniej dlatego można ograniczyć jej ilość. Smacznego!