Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i wielowarzywna, pycha!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15170
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15170
Składniki
Opłukane mięso wkładam do litra zimnej wody i gotuję z liściem i zielem ponad godzinę- indyk potrzebuje więcej czasu. Po tym czasie wrzucam kaszę, ziemniaki i pokrojone w kostkę warzywa bulionowe, u mnie marchew, pietruszka, seler, por, cebula. Dodaje jeszcze do smaku zgnieciony ząbek czosnku i suszony grzyb i płatki chili. Po następnych 15 minutach dodaję pokrojona w małe kawałki kapustę pekińską. Tak aby w sumie gotowała się około kolejnych 15 minut.
Pod sam koniec, jak już wszystkie warzywa zmiękną dolewam sok pomidorowy, zagotowuję i wyłączam. Teraz dodaje posiekany koperek i sól do smaku. Sól dodana na samym końcu, nie wnika w warzywa i czuje się ją wyraźniej dlatego można ograniczyć jej ilość. Smacznego!