Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i wielowarzywna, pycha!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 842
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 689
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5973
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 621
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4850
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1060
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 842
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 689
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5973
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 621
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4850
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1060
Składniki
Opłukane mięso wkładam do litra zimnej wody i gotuję z liściem i zielem ponad godzinę- indyk potrzebuje więcej czasu. Po tym czasie wrzucam kaszę, ziemniaki i pokrojone w kostkę warzywa bulionowe, u mnie marchew, pietruszka, seler, por, cebula. Dodaje jeszcze do smaku zgnieciony ząbek czosnku i suszony grzyb i płatki chili. Po następnych 15 minutach dodaję pokrojona w małe kawałki kapustę pekińską. Tak aby w sumie gotowała się około kolejnych 15 minut.
Pod sam koniec, jak już wszystkie warzywa zmiękną dolewam sok pomidorowy, zagotowuję i wyłączam. Teraz dodaje posiekany koperek i sól do smaku. Sól dodana na samym końcu, nie wnika w warzywa i czuje się ją wyraźniej dlatego można ograniczyć jej ilość. Smacznego!