Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca i wielowarzywna, pycha!
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5728
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4425
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 223
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5728
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4425
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 223
Składniki
Opłukane mięso wkładam do litra zimnej wody i gotuję z liściem i zielem ponad godzinę- indyk potrzebuje więcej czasu. Po tym czasie wrzucam kaszę, ziemniaki i pokrojone w kostkę warzywa bulionowe, u mnie marchew, pietruszka, seler, por, cebula. Dodaje jeszcze do smaku zgnieciony ząbek czosnku i suszony grzyb i płatki chili. Po następnych 15 minutach dodaję pokrojona w małe kawałki kapustę pekińską. Tak aby w sumie gotowała się około kolejnych 15 minut.
Pod sam koniec, jak już wszystkie warzywa zmiękną dolewam sok pomidorowy, zagotowuję i wyłączam. Teraz dodaje posiekany koperek i sól do smaku. Sól dodana na samym końcu, nie wnika w warzywa i czuje się ją wyraźniej dlatego można ograniczyć jej ilość. Smacznego!