Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 51252

Dodano:

Odsłon: 7745

Delikatna i bardzo kremowa.

Składniki

  • 1 duża marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 400 g pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 3 średniej wielkości ziemniaki
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 200 g serka topionego (pieczarkowego)
  • 1 łyżka suszonego lubczyku
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pieczarkowa

Przygotowanie

  1. Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    Lekko podsmażamy na maśle z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, zalewamy bulionem.

    Dodajemy serki, pokrojone na plasterki pieczarki, lubczyk i gotujemy do miękkości warzyw.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń