Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa pieczarkowa ugotowana na wieprzowej szynce.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10672
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3326
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10672
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3326
Składniki
Zagotowujemy 2 litry wody, solimy, wkładamy pokrojone w większe kostki mięso. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, suszoną włoszczyznę, pastę rosołową, pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojone w plasterki pieczarki. Gotujemy do miękkości pieczarek i mięsa (około 40 minut).
Jeżeli pieczarki i mięso będą miękkie dodajemy suszony lubczyk, pokrojony koper i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zabielamy śmietaną, zagotowujemy i kończymy gotowanie.
Ugotowaną zupę nalewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!