Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 340 Ocena: 4574

Dodano:

Odsłon: 536

zazwyczaj pieczarkową robiłam z makaronem, znalazłam ten przepis i jestem zachwycona smakiem

Składniki

  • pieczarki ok 60 dag
  • ziemniaki 5-6 szt
  • marchew 2 szt
  • seler kawałek
  • cebula
  • bulion warzywny
  • olej
  • śmietana 18%
  • serek topiony 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. ziemniaki i marchew pokroić w kostkę, selera zetrzeć na tarce, warzywa zalać bulionem, gotować,
    2. cebulę pokroić w plastry, poddusić na oleju, dodać pokrojone pieczarki, dusić do odparowania płynu, przełożyć do zupy,
    3. zupę zaprawić śmietaną i serkiem, doprawić solą i pieprzem




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń