Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, sycąca i aromatyczna, domowa zupa pieczarkowa to smakowita propozycja na szybki obiad. Znakomicie smakuje podana z makaronem lub ziemniakami. Jej przygotowanie nie wymaga posiadania wielkich umiejętności kulinarnych, jest bardzo prosta do zrobienia.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 108
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6884
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 270
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 206
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 486
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 108
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6884
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 270
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 206
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 486
Składniki
Marchew, pietruszkę oraz seler kroimy w małą kostkę. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i całość gotujemy około 20 minut do momentu aż warzywa będą miękkie. Cebulę drobno siekamy a oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Na patelnię z rozgrzanym masłem wrzucamy posiekaną cebulkę i delikatnie ją rumienimy od czasu do czasu mieszając, dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko podsmażymy do odparowania wody, pod koniec smażenia całość delikatnie oprószamy solą oraz czarnym pieprzem, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Uduszone pieczarki z cebulką dodajemy do garnka z bulionem oraz warzywami i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Do małej miski przekładamy śmietanę i łączymy ją z chochlą gorącego wywaru. Zupę zabielamy śmietaną, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Natkę pietruszki drobno siekamy. Gorącą zupę podajemy z ugotowanym makaronem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.