Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, sycąca i aromatyczna, domowa zupa pieczarkowa to smakowita propozycja na szybki obiad. Znakomicie smakuje podana z makaronem lub ziemniakami. Jej przygotowanie nie wymaga posiadania wielkich umiejętności kulinarnych, jest bardzo prosta do zrobienia.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10795
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4831
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 952
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9234
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10795
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4831
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 952
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9234
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1366
Składniki
Marchew, pietruszkę oraz seler kroimy w małą kostkę. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i całość gotujemy około 20 minut do momentu aż warzywa będą miękkie. Cebulę drobno siekamy a oczyszczone pieczarki kroimy w półplasterki. Na patelnię z rozgrzanym masłem wrzucamy posiekaną cebulkę i delikatnie ją rumienimy od czasu do czasu mieszając, dodajemy pokrojone pieczarki i wszystko podsmażymy do odparowania wody, pod koniec smażenia całość delikatnie oprószamy solą oraz czarnym pieprzem, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Uduszone pieczarki z cebulką dodajemy do garnka z bulionem oraz warzywami i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Do małej miski przekładamy śmietanę i łączymy ją z chochlą gorącego wywaru. Zupę zabielamy śmietaną, doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Natkę pietruszki drobno siekamy. Gorącą zupę podajemy z ugotowanym makaronem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.