Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ta powstaje w mgnieniu oka. Jest smaczna i delikatna. Prosta w przygotowaniu, ale genialna w połączeniu składników. O tej porze roku, taki ciepły posiłek jest obowiązkowy.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8792
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8792
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w plastry. Rozgrzać masło i podsmażyć na nim cebulę. Dodać pieczarki, podsmażyć. Pieczarki z cebulą przełożyć do garnka. Zalać wodą tak, aby przykrył składniki zupy, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem, dodać jeden liść laurowy, 2-3 ziarenka ziela angielskiego i gotować do momentu aż warzywa będą miękkie. Mąkę rozprowadzić w odrobinie zimnej wody, dodać do niej śmietanę i wymieszać do połączenia. Całość przelać do zupy, zagotować. Do zupy dodać łyżeczkę suszonego tymianku i koperku. W razie potrzeby doprawić.