Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta w przygotowaniu zupa pieczarkowa z ziemniakami, śmietaną i świeżym koperkiem. Jest pożywna, aromatyczna oraz idealna na obiad dla całej rodziny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12830
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1452
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14081
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5851
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12830
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1452
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14081
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5851
Składniki
Obrane marchewki oraz pietruszkę kroimy w plastry, wrzucamy do gorącego bulionu (można wykorzystać rosół) i gotujemy około 10 - 15 minut.
Na maśle szklimy pokrojoną drobno cebulę, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i smażymy chwilę do momentu odparowania wody z grzybów oraz ich lekkiego zarumienienia.
Do gotującego się bulionu dodajemy zawartość patelni, a następnie pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy je do miękkości przez około 15 minut.
Na koniec dodajemy do zupy posiekany drobno koperek, a następnie ściągamy ją z palnika i zabielamy śmietanką (wcześniej zahartowaną gorącym bulionem). Zupę doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.