Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta w przygotowaniu zupa pieczarkowa z ziemniakami, śmietaną i świeżym koperkiem. Jest pożywna, aromatyczna oraz idealna na obiad dla całej rodziny.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 77
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 530
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 77
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Składniki
Obrane marchewki oraz pietruszkę kroimy w plastry, wrzucamy do gorącego bulionu (można wykorzystać rosół) i gotujemy około 10 - 15 minut.
Na maśle szklimy pokrojoną drobno cebulę, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i smażymy chwilę do momentu odparowania wody z grzybów oraz ich lekkiego zarumienienia.
Do gotującego się bulionu dodajemy zawartość patelni, a następnie pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy je do miękkości przez około 15 minut.
Na koniec dodajemy do zupy posiekany drobno koperek, a następnie ściągamy ją z palnika i zabielamy śmietanką (wcześniej zahartowaną gorącym bulionem). Zupę doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.