Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta w przygotowaniu zupa pieczarkowa z ziemniakami, śmietaną i świeżym koperkiem. Jest pożywna, aromatyczna oraz idealna na obiad dla całej rodziny.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17634
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1771
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15270
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5066
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9011
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17634
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1771
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15270
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5066
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9011
Składniki
Obrane marchewki oraz pietruszkę kroimy w plastry, wrzucamy do gorącego bulionu (można wykorzystać rosół) i gotujemy około 10 - 15 minut.
Na maśle szklimy pokrojoną drobno cebulę, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i smażymy chwilę do momentu odparowania wody z grzybów oraz ich lekkiego zarumienienia.
Do gotującego się bulionu dodajemy zawartość patelni, a następnie pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy je do miękkości przez około 15 minut.
Na koniec dodajemy do zupy posiekany drobno koperek, a następnie ściągamy ją z palnika i zabielamy śmietanką (wcześniej zahartowaną gorącym bulionem). Zupę doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.