Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta w przygotowaniu zupa pieczarkowa z ziemniakami, śmietaną i świeżym koperkiem. Jest pożywna, aromatyczna oraz idealna na obiad dla całej rodziny.
Obrane marchewki oraz pietruszkę kroimy w plastry, wrzucamy do gorącego bulionu (można wykorzystać rosół) i gotujemy około 10 - 15 minut.
Na maśle szklimy pokrojoną drobno cebulę, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i smażymy chwilę do momentu odparowania wody z grzybów oraz ich lekkiego zarumienienia.
Do gotującego się bulionu dodajemy zawartość patelni, a następnie pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy je do miękkości przez około 15 minut.
Na koniec dodajemy do zupy posiekany drobno koperek, a następnie ściągamy ją z palnika i zabielamy śmietanką (wcześniej zahartowaną gorącym bulionem). Zupę doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Pyszna, sycąca zupa pieczarkowa z makaronem. Robiłam pierwszy raz :P
Odsłon: 39225
Bardzo dobra, sycąca i kremowa zupa pieczarkowa z makaronem.
Odsłon: 14712
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 68
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 278
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6168
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 68
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 278
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6168
Składniki
Obrane marchewki oraz pietruszkę kroimy w plastry, wrzucamy do gorącego bulionu (można wykorzystać rosół) i gotujemy około 10 - 15 minut.
Na maśle szklimy pokrojoną drobno cebulę, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i smażymy chwilę do momentu odparowania wody z grzybów oraz ich lekkiego zarumienienia.
Do gotującego się bulionu dodajemy zawartość patelni, a następnie pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy je do miękkości przez około 15 minut.
Na koniec dodajemy do zupy posiekany drobno koperek, a następnie ściągamy ją z palnika i zabielamy śmietanką (wcześniej zahartowaną gorącym bulionem). Zupę doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa kaszubska
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Zupy
Zupa z zielonych szparagów
Zupy
Zupa z bobem
Zupa kaszubska
Zdrowa i smaczna zupa na obiad.
Odsłon: 182
Zupa grzybowa Bożeny
Zupa grzybowa to moja ulubiona zupa, którą można ugotować ze świeżych grzybów...
Odsłon: 140