Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta w przygotowaniu zupa pieczarkowa z ziemniakami, śmietaną i świeżym koperkiem. Jest pożywna, aromatyczna oraz idealna na obiad dla całej rodziny.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11914
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11914
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Obrane marchewki oraz pietruszkę kroimy w plastry, wrzucamy do gorącego bulionu (można wykorzystać rosół) i gotujemy około 10 - 15 minut.
Na maśle szklimy pokrojoną drobno cebulę, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i smażymy chwilę do momentu odparowania wody z grzybów oraz ich lekkiego zarumienienia.
Do gotującego się bulionu dodajemy zawartość patelni, a następnie pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy je do miękkości przez około 15 minut.
Na koniec dodajemy do zupy posiekany drobno koperek, a następnie ściągamy ją z palnika i zabielamy śmietanką (wcześniej zahartowaną gorącym bulionem). Zupę doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.