Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa kuchni polskiej. Jedna z najlepszych zup.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2591
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1238
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2591
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1238
Składniki
Ziemniaki i marchew obierz i pokrój w sporą kostkę, resztę warzyw obierz i pokrój w drobniejszą kostkę. Pieczarki pokrój w kostkę i lekko podsmaż na patelni. Mięso z cebulą gotuj ok. 40 minut. Dodaj warzywa, sól, pieprz i gotuj do momentu aż zmiękną ( ok. 15 minut). Dodaj pieczarki i gotuj ok. 15 minut. Odlej do kubka niewielką ilość wywaru, wymieszaj ze śmietaną. Wlej powoli do garnka z pozostałą zupą cały czas dokładnie mieszając. Dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku. Koperek drobno posiekaj i posyp zupę na talerzu.