Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa kuchni polskiej. Jedna z najlepszych zup.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 745
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5425
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9243
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 138
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 96
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 745
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5425
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9243
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 138
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 96
Składniki
Ziemniaki i marchew obierz i pokrój w sporą kostkę, resztę warzyw obierz i pokrój w drobniejszą kostkę. Pieczarki pokrój w kostkę i lekko podsmaż na patelni. Mięso z cebulą gotuj ok. 40 minut. Dodaj warzywa, sól, pieprz i gotuj do momentu aż zmiękną ( ok. 15 minut). Dodaj pieczarki i gotuj ok. 15 minut. Odlej do kubka niewielką ilość wywaru, wymieszaj ze śmietaną. Wlej powoli do garnka z pozostałą zupą cały czas dokładnie mieszając. Dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku. Koperek drobno posiekaj i posyp zupę na talerzu.