Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i syta. Kapusta dodała słodkości a kwaśna śmietana dopełniła smaku.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8675
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327949
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8675
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4978
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327949
Składniki
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy aż warzywa będą lekko miękkie. W między czasie oczyszczamy pieczarki kroimy w ósemki i podsmażamy na maśle, kapustkę drobno szatkujemy. Dodajemy do garnka z bulionem i warzywami. Gotujemy ok. 15 minut po czym dodajemy kapustę. Doprawimy solą i pieprzem. Śmietanę hartujemy w łyżce gorącej zupy i wlewamy do całości. Koperek myjemy i drobno siekamy, dodajemy do zupy. Zagotowujemy i gotowe.