Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i syta. Kapusta dodała słodkości a kwaśna śmietana dopełniła smaku.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17763
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1851
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15545
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7035
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17763
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1851
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15545
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 7035
Składniki
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy aż warzywa będą lekko miękkie. W między czasie oczyszczamy pieczarki kroimy w ósemki i podsmażamy na maśle, kapustkę drobno szatkujemy. Dodajemy do garnka z bulionem i warzywami. Gotujemy ok. 15 minut po czym dodajemy kapustę. Doprawimy solą i pieprzem. Śmietanę hartujemy w łyżce gorącej zupy i wlewamy do całości. Koperek myjemy i drobno siekamy, dodajemy do zupy. Zagotowujemy i gotowe.