Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i syta. Kapusta dodała słodkości a kwaśna śmietana dopełniła smaku.
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 387
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9718
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6106
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 387
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9718
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6106
Składniki
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy aż warzywa będą lekko miękkie. W między czasie oczyszczamy pieczarki kroimy w ósemki i podsmażamy na maśle, kapustkę drobno szatkujemy. Dodajemy do garnka z bulionem i warzywami. Gotujemy ok. 15 minut po czym dodajemy kapustę. Doprawimy solą i pieprzem. Śmietanę hartujemy w łyżce gorącej zupy i wlewamy do całości. Koperek myjemy i drobno siekamy, dodajemy do zupy. Zagotowujemy i gotowe.