Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę pieczarkową z warzywami można przygotować na wywarze z mięsa. Dziś ugotowałam bardzo smaczną zupę wegetariańską.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 272
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 143
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 378
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1543
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 272
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 143
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 378
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1543
Składniki
Obrane ziemniaki, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę, wsypać do garnka, zalać wodą i gotować. Brokuł umyć, podzielić na różyczki, por posiekać w pół krążki, umyte pieczarki pokroić w kostkę. Po 15 minutach gotowania ziemniaków z warzywami dodać przygotowane pieczarki, por i brokuł gotować do miękkości.
Do kubeczka wlać śmietanę, dodać mąkę i 2-3 łyżki mleka, dokładnie wymieszać, połączyć z zupą, zagotować. Następnie wsypać posiekany koperek, doprawić do smaku solą sosem sojowym i kolorowym pieprzem, wymieszać, podawać.