Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo kilku prostych składników ta zupa zaskakuje swoim smakiem. Za każdą kolejną łyżką kryje się miła niespodzianka dla podniebienia.
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 405
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 2118
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 405
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 2118
Składniki
Na maśle szklimy pokrojone szalotki. Następnie dodajemy pieczarki, chwilę podsmażamy. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i ziarna kukurydzy. Zalewamy wodą lub rosołem (ilość płynu zależy od tego jak gęste zupy lubimy). Dodajemy liść laurowy, ziela angielskie i wsypujemy sól. Gdy ziemniaki są miękkie wlewamy śmietankę, doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku. Zupę podajemy posypaną szczypiorkiem i natką pietruszki.