Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo kilku prostych składników ta zupa zaskakuje swoim smakiem. Za każdą kolejną łyżką kryje się miła niespodzianka dla podniebienia.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3495
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2953
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3495
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 51
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2953
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 171
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 132
Składniki
Na maśle szklimy pokrojone szalotki. Następnie dodajemy pieczarki, chwilę podsmażamy. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę i ziarna kukurydzy. Zalewamy wodą lub rosołem (ilość płynu zależy od tego jak gęste zupy lubimy). Dodajemy liść laurowy, ziela angielskie i wsypujemy sól. Gdy ziemniaki są miękkie wlewamy śmietankę, doprowadzamy do zagotowania. Doprawiamy do smaku. Zupę podajemy posypaną szczypiorkiem i natką pietruszki.