Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa pieczarkowa z kurczakiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 94
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 46
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 135
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 94
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 46
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 135
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji około 2,80 zł
Kurczaka myjemy, włoszczyznę obieramy, kroimy na kawałki. Do gotujących się dwóch litrów wody dodajemy mięso, warzywa, przyprawy i posiekaną cebulę. Na 20 minut przed końcem gotowania dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Mięso wyjmujemy, kroimy na kawałki.
Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy umyte, pokrojone na plasterki pieczarki i smażymy na dużym ogniu tak długo, aż się lekko przyrumienią. Pieczarki i kawałki mięsa przekładamy do zupy, doprawimy solą i pieprzem.
Chwilę gotujemy na małym ogniu. Zupę podajemy ze śmietaną i z natką pietruszki.Źródło: Rewia