Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z makaronem

Zupa pieczarkowa z makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 429 Ocena: 6204

Dodano:

Odsłon: 577

Smaczna, pożywna zupa. Jest jedną z moich ulubionych.

Składniki

  • 50 dag pieczarek
  • 30 dag makaronu pełnoziarnistego np. świderki
  • 2 cebule
  • 1 cytryna
  • przyprawy: sól, pieprz, 2 listki laurowe, 2 kulki ziela angielskiego, papryka ostra, domowa kostka rosołowa
  • 1/2 szkl. oleju rzepakowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pieczarkowa z makaronem

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać i pokroić w talarki. Cebule pokroić na cząstki. Pieczarki i cebule zeszklić na oleju.

  2. 2-5 - 3 litry wody zagotować. Dodać przyprawy i pieczarki z cebulą. Gotować około 10 min. Wyłączyć gaz i doprawić sokiem z cytryny.

  3. W drugim garnku w (osolonej wodzie z łyżką oleju) ugotować makaron al dente. Gotować około 10 min. Odcedzić.

  4. Na talerze nakładać najpierw porcję makaronu, a następnie nalewać zupę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 15 stycznia 2018 Muszę w najbliższym czasie zrobić bo dawno pieczarkowej nie jadłam a uwielbiam:))) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń