Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 4512
Dodano: 09.08.2019
Odsłon: 4425
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w mniejsze kawałki. W garnku roztapiamy masło, wrzucamy cebulę oraz pieczarki i dusimy ok 5 min. Marchewkę oraz pietruszkę obieramy i myjemy, kroimy w kostkę lub półplasterki i dodajemy do pieczarek, dusimy kolejne 5 min. Jeśli zdecydujemy się dodać ziemniaki to też dorzucamy pokrojone do garnka razem z marchewką i pietruszką. Po tym czasie wlewamy gorący bulion i doprowadzamy do zagotowania i wyłączamy. Koperek szatkujemy i dorzucamy do zupy. W osobnym garnku gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Na talerz wlewamy chochelką zupę, dorzucamy makaron i zabielamy śmietaną lub jogurtem naturalnym. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Kitka80 09 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Ciekawa wersja :)5 Kto głosował? | Odpowiedz