Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsna zupa ,bardzo smaczna i sycąca.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 904
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4152
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 904
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4152
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Następnie podsmażamy je na maśle ,lekko oprószając solą. Marchew ,pietruszkę ,seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy zimną wodą ,dodajemy pokrojony w piórka por i kilka ziaren ziela angielskiego. Dodajemy sól i pieprz ,zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Dodajemy podsmażone pieczarki ,lubczyk i kaszę ,gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem ,opcjonalnie możemy zabielić śmietaną.