Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsna zupa ,bardzo smaczna i sycąca.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10542
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12948
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4692
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10542
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12948
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4692
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Następnie podsmażamy je na maśle ,lekko oprószając solą. Marchew ,pietruszkę ,seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy zimną wodą ,dodajemy pokrojony w piórka por i kilka ziaren ziela angielskiego. Dodajemy sól i pieprz ,zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Dodajemy podsmażone pieczarki ,lubczyk i kaszę ,gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem ,opcjonalnie możemy zabielić śmietaną.