Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z pęczakiem

Zupa pieczarkowa z pęczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2167 Ocena: 48124

Dodano:

Odsłon: 15516

Bezmięsna zupa ,bardzo smaczna i sycąca.

Składniki

  • 500 g pieczarek (u mnie brązowe)
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • mały seler
  • por (biała część)
  • łyżka masła
  • 4 ziemniaki
  • ziele angielskie
  • 3 łyżki kaszy pęczak
  • łyżeczka lubczyku
  • sól ,pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Następnie podsmażamy je na maśle ,lekko oprószając solą.
    Marchew ,pietruszkę ,seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy zimną wodą ,dodajemy pokrojony w piórka por i kilka ziaren ziela angielskiego. Dodajemy sól i pieprz ,zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Dodajemy podsmażone pieczarki ,lubczyk i kaszę ,gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem ,opcjonalnie możemy zabielić śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 21 listopada 2014 Panie Kolego Gregorhspeed, ja tylko sobie przypomniałem, że jak teść miał hodowlę psów to karmił je właśnie mięskiem z kaszą typu pęczak i pozwoliłem sobie na to stwierdzenie, jeżeli Cię uraziłem to serdecznie przepraszam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 20 listopada 2014 Kasza pęczak jest produktem zdrowym, bogatym w witaminy i składniki mineralne. Uważa się ja za jedna z najzdrowszych kasz, a więc jedzmy kasze przynajmniej raz w tygodniu :)
Arek 10 punktów za pomysł na zupę z wykorzystaniem kaszy pęczak :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 20 listopada 2014 Bezmięsna, bardzo smaczna i sycąca?!
To taka sama porażka jak bardzo uczciwy oszust.
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 16 listopada 2014 haha śmieję się,bo właśnie wczoraj zrobiłam prawie identyczną zupę.Dodałam tylko liść laurowy i do smażenia pieczarek startą małą cebulę.Zasadniczą różnicą jest pęczak-uważam ,że świetny pomysł.Następna pieczarkowa będzie z użyciem tej kaszy.. :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń