Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pieczarkowa z ziemniakami i makaronem.

Zupa pieczarkowa z ziemniakami i makaronem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14530

Dodano:

Odsłon: 671

Zupa delikatna i mimo,że nie była gotowana na mięsie czy też kostkach wyszła bardzo aksamitna i smaczna.Serdecznie polecam na pewno Wam ta wersja posmakuje:)

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W rondlu zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i pora.

    Dodać pokrojone pieczarki i usmażyć do odparowania wody.

    Zalać wodą 3l,dodać pokrojone w kostkę warzywa,ziele ,liście laurowe,suszony lubczyk.
    Gotować 20min.po tym czasie wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz makaron.Jeśli zupa będzie gęsta dodać wodę.


    Pod koniec gotowania kiedy makaron i ziemniaki są miękkie po około 7-10 minutach,dodać posiekaną natkę i koperek.

    W odrobinie zupy zahartować śmietanę,śmietanki nie musimy hartować tylko wlać z kubka do zupy.


    Doprawić do smaku solą i pieprzem,zagotować.


  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń