Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa delikatna i mimo,że nie była gotowana na mięsie czy też kostkach wyszła bardzo aksamitna i smaczna.Serdecznie polecam na pewno Wam ta wersja posmakuje:)
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 720
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 679
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 393
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3540
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 720
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 679
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 393
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3540
Składniki
W rondlu zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i pora. Dodać pokrojone pieczarki i usmażyć do odparowania wody. Zalać wodą 3l,dodać pokrojone w kostkę warzywa,ziele ,liście laurowe,suszony lubczyk. Gotować 20min.po tym czasie wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki oraz makaron.Jeśli zupa będzie gęsta dodać wodę. Pod koniec gotowania kiedy makaron i ziemniaki są miękkie po około 7-10 minutach,dodać posiekaną natkę i koperek. W odrobinie zupy zahartować śmietanę,śmietanki nie musimy hartować tylko wlać z kubka do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem,zagotować.
Smacznego życzę!