Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Byc moze skladniki to dosc nietypowa kombinacja, ale zupa jest fantastyczna- dobrze rozgrzewa :)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4097
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154657
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1005
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 413
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4097
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154657
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1005
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 413
Składniki
Boczek, marchew, pietruszke, cebule i pieczarki posiekac w drobniutka kostke. Do duzego garnka wlac olej, rozgrzac- wrzucic boczek i smazyc, az do zrumienienia. Dodac marchew, pietruszke, groszek i cebule i smazyc razem okolo 2- 3 minut. Dodac pieczarki, smazyc okolo minuty. Dolac wody (ok 2 l ), dodac przyprawy, gotowac okolo 30 minut, az skladniki zmiekna.
Odlac na talerz okolo 300 ml zupy, wystudzic. Smietane wlozyc do miseczki, dodac do niej sok z cytryny, wymieszac. Powoli dolewac przestudzona zupe, ciegle mieszajac, aby zupa sie nie zwarzyla. Tak rozrobiona smietane wlac do zupy, wymieszac.