Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Byc moze skladniki to dosc nietypowa kombinacja, ale zupa jest fantastyczna- dobrze rozgrzewa :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 417
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 398
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1483
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5733
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 417
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 398
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1483
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5733
Składniki
Boczek, marchew, pietruszke, cebule i pieczarki posiekac w drobniutka kostke. Do duzego garnka wlac olej, rozgrzac- wrzucic boczek i smazyc, az do zrumienienia. Dodac marchew, pietruszke, groszek i cebule i smazyc razem okolo 2- 3 minut. Dodac pieczarki, smazyc okolo minuty. Dolac wody (ok 2 l ), dodac przyprawy, gotowac okolo 30 minut, az skladniki zmiekna.
Odlac na talerz okolo 300 ml zupy, wystudzic. Smietane wlozyc do miseczki, dodac do niej sok z cytryny, wymieszac. Powoli dolewac przestudzona zupe, ciegle mieszajac, aby zupa sie nie zwarzyla. Tak rozrobiona smietane wlac do zupy, wymieszac.