Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Byc moze skladniki to dosc nietypowa kombinacja, ale zupa jest fantastyczna- dobrze rozgrzewa :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7646
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 233
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2608
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 546
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7646
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 233
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2608
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 546
Składniki
Boczek, marchew, pietruszke, cebule i pieczarki posiekac w drobniutka kostke. Do duzego garnka wlac olej, rozgrzac- wrzucic boczek i smazyc, az do zrumienienia. Dodac marchew, pietruszke, groszek i cebule i smazyc razem okolo 2- 3 minut. Dodac pieczarki, smazyc okolo minuty. Dolac wody (ok 2 l ), dodac przyprawy, gotowac okolo 30 minut, az skladniki zmiekna.
Odlac na talerz okolo 300 ml zupy, wystudzic. Smietane wlozyc do miseczki, dodac do niej sok z cytryny, wymieszac. Powoli dolewac przestudzona zupe, ciegle mieszajac, aby zupa sie nie zwarzyla. Tak rozrobiona smietane wlac do zupy, wymieszac.