Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa piwna z dodatkiem ostrego sera to propozycja pochodząca z kuchni niemieckiej. Danie jest kremowe i mocno pikantne, ale z powodzeniem możesz sterować ostrością poprzez dodawanie mniejszej lub większej liczby papryczek jalapeno. Zupa jest świetną propozycją na deszczowe dni. Bardzo dobrze rozgrzewa. Jest też pożywna i z pewnością zaspokoi głód na długo. Jej kolejnym plusem jest szybkość i prostota przygotowania.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 26
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 128
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 158
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 178
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 26
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 128
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 158
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 178
Składniki
Na głębokiej patelni podsmaż boczek do zrumienienia. Odłóż go na bok, pozostawiając tłuszcz na patelni.
Cebulę i oba rodzaje papryki bardzo drobno posiekaj, usuwając wcześniej gniazda nasienne. Włóż warzywa na patelnię i smaż je razem przez ok. 5 minut do miękkości.
Dodaj masło i rozpuść je. Posyp całość mąką i energicznie mieszaj do połączenia składników.
Wlej piwo i ponownie mieszaj go zgęstnienia. Powoli wlej bulion, a następnie śmietanę. Mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dodawaj partiami starty ser cheddar. Mieszaj do rozpuszczenia.
Dopraw zupę do smaku i dodaj połowę usmażonego wcześniej i pokruszonego boczku.
Zupę piwną podawaj na ciepło, udekorowaną pokruszonym boczkiem oraz drobno posiekanym szczypiorkiem.