Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Bardzo szybka, domowa zupa dla zabieganych"
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 240
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44645
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 240
Składniki
Włoszczyznę myjemy, obieramy i zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy kostki rosołowe (jedna kostka na 0/5 litra wody), gotujemy pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Następnie wlewamy cały sok pomidorowy, i jeszcze chwilkę gotujemy. Zupę zaprawiamy śmietaną i mąką. Podajemy z ulubionym makaronem i łyżką gęstej śmietany.