Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 184

Dodano:

Odsłon: 1219

"Bardzo szybka, domowa zupa dla zabieganych"

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Włoszczyznę myjemy, obieramy i zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy kostki rosołowe (jedna kostka na 0/5 litra wody), gotujemy pod przykryciem aż warzywa będą miękkie.
    Następnie wlewamy cały sok pomidorowy, i jeszcze chwilkę gotujemy. Zupę zaprawiamy śmietaną i mąką.

    Podajemy z ulubionym makaronem i łyżką gęstej śmietany.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń