Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa - chyba najbardziej, obok rosołu, znana i lubiana zupa w Polsce. Smak pomidorowej towarzyszy kolejnym pokoleniom Polaków, każda jest jednak trochę inna, wydaje się nam prostym daniem, a jednak trudno przygotować przepyszną zupę pomidorową. Poznajcie nasz sposób - jest genialny!
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 109
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 261
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 109
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 261
Składniki
Rosół podgrzać, dodać ryż i gotować 15-20 minut aż ryż zmięknie, dodać passatę lub przecier pomidorowy, zagotować.
W niewielkiej ilości zupy rozprowadzić śmietanę, dodać do garnka, dokładnie zamieszać, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Jeśli zupa jest zbyt kwaśna dodać odrobinę cukru.
Podawać posypaną świeżą natką pietruszki.