Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa - chyba najbardziej, obok rosołu, znana i lubiana zupa w Polsce. Smak pomidorowej towarzyszy kolejnym pokoleniom Polaków, każda jest jednak trochę inna, wydaje się nam prostym daniem, a jednak trudno przygotować przepyszną zupę pomidorową. Poznajcie nasz sposób - jest genialny!
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 45
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 168
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1603
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 45
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 168
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1603
Składniki
Rosół podgrzać, dodać ryż i gotować 15-20 minut aż ryż zmięknie, dodać passatę lub przecier pomidorowy, zagotować.
W niewielkiej ilości zupy rozprowadzić śmietanę, dodać do garnka, dokładnie zamieszać, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Jeśli zupa jest zbyt kwaśna dodać odrobinę cukru.
Podawać posypaną świeżą natką pietruszki.