Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa to klasyk domowej kuchni. Przepis jest banalnie prosty i wystarczy zaopatrzyć się w dobre pomidory, i wywar, a zupka będzie jak marzenie :).
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2243
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10306
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2005
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2243
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10306
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2005
Składniki
Na początek zajmiemy się naszymi pomidorkami :).Nacinamy je nożem i zalewamy na ok.5 min wrzątkiem.Dzięki temu skórka ładnie odejdzie od pomidora. Po obraniu pomidorków ze skóry kroimy je na ćwiartki i w rondelku podsmażamy je na masełku aż całkowicie się rozpadną.Takie podsmażone pomidory dadzą naszej zupie niepowtarzalny aromat. Podgrzewamy nasz rosół lub bulion i gdy jest już bardzo gorący nad garnek dajemy sitko i przecieramy nasze podsmażone pomidory.Gotujemy jeszcze chwilę dodajemy przyprawy,mieszamy.Na sam koniec dodajemy jeszcze łyżkę koncentratu pomidorowego żeby zupa miała ostrzejszy smak-można to pominąć :). Gotujemy jeszcze chwilę doprawiamy do smaku i gotowe.Można jeszcze do zupki dodać śmietanę.Zmniejszamy ogień i stopniowo dodajemy śmietanę - aby uniknąć zwarzenia najlepiej wcześniej wymieszać ją w oddzielnym naczyniu (np. kubku) z kilkoma łyżkami zimnej wody a następnie ze stopniowo dodawanym gorącym wywarem (około 1/3 szklanki). Zupkę podajemy z wcześniej ugotowanym ryżem,makaronem lub kluseczkami. SMACZNEGO!!!