Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 100

Dodano:

Odsłon: 382

Zupa pomidorowa , której przepis podam jest na bulionie warzywnym z masełkiem :)

Składniki

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • kawałek selera
  • liść laurowy , ziele angielskie
  • 1 litr soku pomidorowego 100%
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka masła
  • sól , pieprz , cukier
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pomidorowa

Przygotowanie

  1. Do garnka włóż umyte i obrane warzywa (marchew , seler , pietruszka , cebula ) liść laurowy i ziele angielskie . Ugotuj warzywa tak aby były miękkie ale nie rozgotowane(przepis na mojej stronie " Bulion z warzyw ").

  2. Kiedy bulion będzie ugotowany , zmniejsz ogień pod garnkiem tak aby płomień podtrzymywał ciepło zupy , wlej mleko , poczekaj aż się zagrzeje w bulionie , kiedy bulion z mlekiem będzie ciepły , wlej 1 litr soku pomidorowego , poczekaj aż zupa się podgrzeje z sokiem . NIE GOTUJ. Kiedy zupa będzie ciepła na tyle ,że rozpuści się w nie masło , dodaj masło , przypraw solą , pieprzem , cukrem . Kiedy masełko się rozpuści pozostaw zupę aby się "przegryzła" :)

  3. Zupę jemy z ryżem lub makaronem .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń