Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa , której przepis podam jest na bulionie warzywnym z masełkiem :)
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 92
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 208
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 200
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 92
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 208
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 200
Składniki
Do garnka włóż umyte i obrane warzywa (marchew , seler , pietruszka , cebula ) liść laurowy i ziele angielskie . Ugotuj warzywa tak aby były miękkie ale nie rozgotowane(przepis na mojej stronie " Bulion z warzyw ").
Kiedy bulion będzie ugotowany , zmniejsz ogień pod garnkiem tak aby płomień podtrzymywał ciepło zupy , wlej mleko , poczekaj aż się zagrzeje w bulionie , kiedy bulion z mlekiem będzie ciepły , wlej 1 litr soku pomidorowego , poczekaj aż zupa się podgrzeje z sokiem . NIE GOTUJ. Kiedy zupa będzie ciepła na tyle ,że rozpuści się w nie masło , dodaj masło , przypraw solą , pieprzem , cukrem . Kiedy masełko się rozpuści pozostaw zupę aby się "przegryzła" :)
Zupę jemy z ryżem lub makaronem .