Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa. Ta klasyczna zupa jest nie tylko smaczna, ale również prosta w przygotowaniu.
piekarnik, blacha do pieczenia, garnek
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19342
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13079
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1735
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232195
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19342
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13079
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1735
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232195
Składniki
Na blaszce do pieczenia układamy mięso oraz warzywa poprzekrawane na pół. Dodajemy liście laurowe, ziele oraz pieprz. Całość posypujemy lubczykiem i polewamy oliwą z oliwek. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C na 35 minut tak żeby ładnie nam się wszystko zarumieniło.
Po tym czasie całą zawartość blachy przekładamy do garnka razem z wywarem który puścił. Zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Po tym czasie wywar przelewamy przez sito. Warzywa oraz mięso możemy użyć np. do pasztetu.
Do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier i po chwili śmietanę którą należy zahartować. Po 5 minutach nasza zupa pomidorowa jest już gotowa. Podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem. Smacznego