Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa. Ta klasyczna zupa jest nie tylko smaczna, ale również prosta w przygotowaniu.
piekarnik, blacha do pieczenia, garnek
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 236
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 873
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7157
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8714
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 236
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 873
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7157
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8714
Składniki
Na blaszce do pieczenia układamy mięso oraz warzywa poprzekrawane na pół. Dodajemy liście laurowe, ziele oraz pieprz. Całość posypujemy lubczykiem i polewamy oliwą z oliwek. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C na 35 minut tak żeby ładnie nam się wszystko zarumieniło.
Po tym czasie całą zawartość blachy przekładamy do garnka razem z wywarem który puścił. Zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 godziny. Po tym czasie wywar przelewamy przez sito. Warzywa oraz mięso możemy użyć np. do pasztetu.
Do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier i po chwili śmietanę którą należy zahartować. Po 5 minutach nasza zupa pomidorowa jest już gotowa. Podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem. Smacznego