Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, klasyczna zupa pomidorowa. Jak mawia mój mąż, podłączyłby sobie kroplówkę z zupy pomidorowej tak ją lubi.. Zresztą ja też :)
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 74
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 493
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1879
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 74
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 493
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1397
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1879
Składniki
Ćwiartki myjemy i zalewamy 3,5-4 litrami wody (możemy oddzielić udka od pałek). Gotujemy na małym gazie do czasu zebrania się "szumowin". Zbieramy szumowinki i dodajemy włoszczyznę, sól, pieprz-kilka ziarenek, liście laurowe i ziele. Opcjonalnie możemy dodać kostkę rosołową. Cebulę przypalamy nad ogniem i jak będzie już czarna, dorzucamy do wywaru. Gotujemy na małym ogniu.
Kiedy warzywa i mięsko będą już miękkie dodajemy przecier pomidorowy ze słoiczka i z kartonika (ten najlepiej firmy włoskiej, ale i polskie też są dobre). Doprawiamy maggi i gotujemy na małym ogniu ok 2h.
Podawać z makaronem lub ryżem oraz świeżą natką pietruszki. Ja zawsze zabielam pomidorówkę śmietanką, natomiast mój mąż nigdy. Wobec czego.. jak to lubi:) Smacznego!