Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka zupa pomidorowa, coś dla amatorów spaghetti ;)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 153
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1245
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 225
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 153
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1245
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 225
Składniki
Wodę zagotować z kostką rosołową, dodać ¾ słoiczka przecieru pomidorowego (najlepiej z Pudliszek) i szczyptę bazylii i oregano, chwile po gotować. Dodać makaron i gotować aż zmięknie, następnie zagęścić mąką z śmietaną, oraz doprawić do smaku. Zupa najlepsza jest jak trochę przestygnie i nabierze gęstszej konsystencji