Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troszkę inna pomidorówka, prosta i pożywna.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 365
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2487
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 365
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2487
Składniki
Szyje indycze zalewamy zimną wodą(1,4 l), dodajemy ½ łyżeczki soli, gotujemy 20 min od momentu zawrzenia. Następnie mięso wyjmujemy, do wywaru dodajemy pokrojoną na półplasterki marchew, seler w kostkę, gotujemy do ich miękkości. Do zupy dodajemy koncentrat, odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Gotujemy 10 min, do smaku doprawiamy chilli, solą oraz pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem, u nas spaghetti chitarrone.