Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna zupa pomidorowa robiona przeze mnie na pomidorach, wołowinie i wędzonce. Jadamy ją z domowym makaronem, zaciągniętą śmietanką i posypaną natką pietruszki. Do tego pyszna wołowina. Zupa ma kremową konsystencję i świetny smak.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 82
Dziś do pracy.
Odsłon: 107
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 110
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15385
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 296
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 82
Dziś do pracy.
Odsłon: 107
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 110
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15385
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 296
Składniki
1. Do zimnej wody włożyć wołowinę bulionową i kości (żeberka) wędzone 2. Dodać marchew, seler, liście selera, liście lubczyku, przyprawę do zupy, sól 3. Po ok. 30 min. dodać i pomidory.
4. Na wolnym ogniu gotować 1 godzinę. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. 5. Wyjąć mięso a wszystkie warzywa i pomidory zmiksować. 6. Podaję ją z makaronem, zaprawioną śmietanką (lub nie) i posypaną natką pietruszki.