Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna zupa pomidorowa robiona przeze mnie na pomidorach, wołowinie i wędzonce. Jadamy ją z domowym makaronem, zaciągniętą śmietanką i posypaną natką pietruszki. Do tego pyszna wołowina. Zupa ma kremową konsystencję i świetny smak.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 814
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 814
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
1. Do zimnej wody włożyć wołowinę bulionową i kości (żeberka) wędzone 2. Dodać marchew, seler, liście selera, liście lubczyku, przyprawę do zupy, sól 3. Po ok. 30 min. dodać i pomidory.
4. Na wolnym ogniu gotować 1 godzinę. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. 5. Wyjąć mięso a wszystkie warzywa i pomidory zmiksować. 6. Podaję ją z makaronem, zaprawioną śmietanką (lub nie) i posypaną natką pietruszki.