Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek soku z kiszonych ogórków i świeże listki pomidora - nadadzą zupie zupełnie nowy, głębszy smak.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7975
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 264
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2156
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7975
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 264
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2156
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Składniki
Wcześniej ugotować ulubiony makaron. Na patelni roztopić masło, dodać koncentrat. Smażyć na wolnym ogniu aż zgęstnieje do konsystencji pasty. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek .Całość smażyć 2 minuty. Wlać kilka łyżek zupy, dokładnie rozmieszać i wlać do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Wlać przecier pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i majerankiem. Na końcu, powoli - próbując smak- dolewać sok z kiszonych ogórków i wrzucić kilka małych listków pomidorowych. Połączyć z wcześniej ugotowanym makaronem. Po 10-ciu minutach - listki pomidorów usunąć. Udekorować kleksem kwaśnej, gęstej śmietany .