Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna, aromatyczna pomidorówka <3
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 166
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 361
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3126
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 166
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 361
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3126
Składniki
Mięso czyścimy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (tak by zakryła mięso) i zagotowujemy. Zbieramy szumowiny, dodajemy łyżeczkę soli, ziele angielskie i obrane, oczyszczone warzywa, ząbek czosnku, suszony kapelusz podgrzybka i opaloną nad płomieniem cebulą. Gotujemy do miękkości mięsa drobiowego. Zupę przecedzamy, mięso wołowe i żołądki drobiowe kroimy na mniejsze kawałki dodajemy z powrotem do zupy, marchewki kroimy w krążki i odkładamy. Gotujemy dalej do miękkości mięsa, dodajemy koncentrat pomidorowy, marchewki, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem.