Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa na wywarze drobiowo wołowym

Zupa pomidorowa na wywarze drobiowo wołowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2203 Ocena: 48869

Dodano:

Odsłon: 4592

Przepyszna, aromatyczna pomidorówka <3

Składniki

  • 1 porcja rosołowa
  • 1 udko
  • 200 g żołądków drobiowych
  • 200 g wołowiny z kością (rosołowej)
  • ziele angielskie
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 2-3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler korzeniowy
  • 1 podgrzybek suszony
  • 1 ząbek czosnku
  • 190 g koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pomidorowa na wywarze drobiowo wołowym

Przygotowanie

  1. Mięso czyścimy, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (tak by zakryła mięso) i zagotowujemy. Zbieramy szumowiny, dodajemy łyżeczkę soli, ziele angielskie i obrane, oczyszczone warzywa, ząbek czosnku, suszony kapelusz podgrzybka i opaloną nad płomieniem cebulą. Gotujemy do miękkości mięsa drobiowego. Zupę przecedzamy, mięso wołowe i żołądki drobiowe kroimy na mniejsze kawałki dodajemy z powrotem do zupy, marchewki kroimy w krążki i odkładamy. Gotujemy dalej do miękkości mięsa, dodajemy koncentrat pomidorowy, marchewki, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

missbetty 23 listopada 2015 To ma byc pomidorowa? Ztaka iloscia miesa i na koncentracie? Chyba jakies zarty... A gdzie swieze pomidory? Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń