Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 963 Ocena: 18185
Dodano: 29.12.2019
Odsłon: 1643
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Wykorzystując rosół z niedzielnego, ugotowałem na nim włoszczyznę ( jeśli rosołu jest zbyt mało dolewamy troszkę wody ). Kiełbasę chorizo wraz z pokrojonymi szalotkami podsmażyłem na odrobinie oliwy z oliwek. Ugotowałem makaron. Do rosołu dodałem pokrojoną marchewkę, seler, por. Wlałem pulpę pomidorową. Gotowałem kilka minut. Doprawiłem solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym, ostrą papryką w proszku, ziołami prowansalskimi. Wszystkie przyprawy dodajemy wg upodobań. Podałem z makaronem orkiszowym bio ze śmietaną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

konhambos 30 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Juz mi smakuje po przeczytaniu przepisu :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz