Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inna niż tradycyjna pomidorówka. Bardzo smaczna, gęsta i pożywna. Nie trzeba jej zabielać. No, chyba, że ktoś bardzo chce.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1616
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3035
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1112
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1901
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1616
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3035
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1112
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1901
Składniki
Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Warzywa umyć, pokroić i w garnku poddusić na oleju. Gdy zmiękną dolać 2,5-3 litra wody. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Gotować 15-20 minut. Po ugotowaniu wyjąć kulki ziela angielskiego i listki laurowe. Warzywa zblendować - niezbyt dokładnie. Do zupy dodać ugotowana kaszę jaglaną. Można podawać.