Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z kiełbasą i ziemniakami

Zupa pomidorowa z kiełbasą i ziemniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48060

Dodano:

Odsłon: 217

Koniec nudy, choć schemat „po niedzielnym rosole, pomidorówka w poniedziałek” bardzo nam się podoba. Polacy przez dziesiątki lat stosują metodę, teraz „odkrytą” Zero Waste. Brawo My :P

Składniki

  • 1,5 litra rosołu drobiowego
  • 4 ugotowane marchewki
  • 400 g ziemniaków
  • 4 pętka kiełbasy śląskiej
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rosół został. Zwykły, drobiowy. Marchewki również zostały.

    Kiełbasę kroimy w talarki, ziemniaki w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju.

    Zalewamy rosołem, gotujemy 15 minut, dodajemy zasmażkę pomidorową.

    Na patelni roztapiamy masło, dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę oraz mąkę.

    Smażymy przez chwilę, rozrabiamy w chochli rosołu, dodajemy do całości, przekładamy pokrojone marchewki.

    Zagotowujemy.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kulinarnagosia 13 listopada Co jak co, ale my Polacy umiemy gospodarować w kuchni, brawo Ty :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń