Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec nudy, choć schemat „po niedzielnym rosole, pomidorówka w poniedziałek” bardzo nam się podoba. Polacy przez dziesiątki lat stosują metodę, teraz „odkrytą” Zero Waste. Brawo My :P
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 998
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7317
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 998
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7317
Składniki
Rosół został. Zwykły, drobiowy. Marchewki również zostały. Kiełbasę kroimy w talarki, ziemniaki w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju. Zalewamy rosołem, gotujemy 15 minut, dodajemy zasmażkę pomidorową. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę oraz mąkę. Smażymy przez chwilę, rozrabiamy w chochli rosołu, dodajemy do całości, przekładamy pokrojone marchewki. Zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.