Zupy Przepis na:
Zupa pomidorowa z kiełbasą i ziemniakami

Przepisów i artykułów: 2162 Ocena: 48060
Dodano: 13.11.2019
Odsłon: 217
Składniki
- 1,5 litra rosołu drobiowego
- 4 ugotowane marchewki
- 400 g ziemniaków
- 4 pętka kiełbasy śląskiej
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
- sól, pieprz
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Rosół został. Zwykły, drobiowy. Marchewki również zostały.
Kiełbasę kroimy w talarki, ziemniaki w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Zalewamy rosołem, gotujemy 15 minut, dodajemy zasmażkę pomidorową.
Na patelni roztapiamy masło, dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę oraz mąkę.
Smażymy przez chwilę, rozrabiamy w chochli rosołu, dodajemy do całości, przekładamy pokrojone marchewki.
Zagotowujemy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze do przepisu (1)

kulinarnagosia 13 listopadaZgłoś do usunięcia
Co jak co, ale my Polacy umiemy gospodarować w kuchni, brawo Ty :)2 Kto głosował? | Odpowiedz