Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa ugotowana na żeberkach wieprzowych, podana z kluskami spaetzle.
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 5
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 640
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 47
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 5
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 640
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 47
Składniki
W garnczku zagotowujemy 2 litry wody z 1 małą łyżeczką soli. Do wrzącej wody wkładamy opłukane mięso (żeberka z mostku) i kostkę rosołową. Gotujemy do miękkości mięsa, w między czasie zdejmujemy szumowiny. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i włoszczyznę.
Gdy mięso jest już miękkie wyjmujemy je z garnka.
Oddzielamy od kości, kroimy w kostkę i z powrotem wkładamy do garnka.
W między czasie gotujemy kluski spaetzle.
Do gotującej się zupy dodajemy czosnek, pieprz, bazylię i koncentrat pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia, zabielamy zupę śmietaną, hartując śmietanę w gorącej zupie. Gotujemy jeszcze chwilkę, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie.
Zupę podajemy z kluskami, posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki i koprem. Smacznego :)