Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa ugotowana na mięsie z kurczaka, podana z makaronem.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 946
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 534
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 946
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 534
Składniki
W garnczku zagotowujemy 2 litry wody z 1 małą łyżeczką soli. Do wrzącej wody wkładamy opłukane mięso i kostkę rosołową. Gotujemy do miękkości mięsa, w między czasie zdejmujemy szumowiny. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i włoszczyznę. Gdy mięso jest już miękkie wyjmujemy je, i oddzielamy od kości, kroimy w w mniejsze kawałki i z powrotem wkładamy do garnka. W między czasie gotujemy makaron. Do gotującej się zupy dodajemy czosnek, pieprz, bazylię i koncentrat pomidorowy.
Doprowadzamy do wrzenia, zabielamy zupę śmietaną, hartując śmietanę w gorącej zupie. Gotujemy jeszcze chwilkę, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Zupę podajemy posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego !!!