Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa ugotowana na mięsie z kurczaka, podana z makaronem.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 305
Królowa grilla :)
Odsłon: 92
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 305
Królowa grilla :)
Odsłon: 92
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 74
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 92
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
W garnczku zagotowujemy 2 litry wody z 1 małą łyżeczką soli. Do wrzącej wody wkładamy opłukane mięso i kostkę rosołową. Gotujemy do miękkości mięsa, w między czasie zdejmujemy szumowiny. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i włoszczyznę. Gdy mięso jest już miękkie wyjmujemy je, i oddzielamy od kości, kroimy w w mniejsze kawałki i z powrotem wkładamy do garnka. W między czasie gotujemy makaron. Do gotującej się zupy dodajemy czosnek, pieprz, bazylię i koncentrat pomidorowy.
Doprowadzamy do wrzenia, zabielamy zupę śmietaną, hartując śmietanę w gorącej zupie. Gotujemy jeszcze chwilkę, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Zupę podajemy posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego !!!