Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z makaronem jest klasykiem w polskiej kuchni. Najczęściej gotujemy ją z pozostałości niedzielnego rosołu. Jest zdrową, smaczną i sytą zupą, przypominającą nam smaki dzieciństwa. Poniżej prosty przepis na zupę pomidorową z makaronem, który zawsze się udaje.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 334
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 73
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 71
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 49
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2382
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 334
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 73
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 71
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 49
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2382
Składniki
Gotowanie zaczynamy od przygotowania warzyw. Obieramy marchewki, pietruszkę, czosnek, myjemy i kroimy w talarki, a cebulę obieramy i opalamy. Przekładamy wszystko do garnka i zalewamy małą ilością wody. Gotujemy do miękkości. Następnie wlewamy do garnka pozostałość rosołu, dodajemy koncentrat pomidorowy i własnej roboty przecier. Gotujemy ok. 10 minut. Zupę pomidorową z makaronem przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. Makaron gotujemy al'dente i podajemy z zupą. Zupa pomidorowa z makaronem może być serwowana w/g uznania z dodatkiem zieleniny - natki pietruszki i dużym klaksem kwaśnej śmietany.
Uwagi: Zupa pomidorowa z tego przepisu można przygotować również na bazie bulionu warzywnego. Zamiast koncentratu pomidorowego, możemy użyć do przygotowania zupy, passatę pomidorową lub pomidory z puszki. Zdecydowanie najsmaczniejsza jest z przygotowanego własnego przecieru z ogrodowych świeżych pomidorów. Zamiast śmietany do pomidorówki możemy dodać jogurt grecki. Jeśli chcemy zagęścić zupę, a nie chcemy używać mąki pszennej, to zamiast niej możemy wykorzystać wiele innych produktów, w tym: skrobię kukurydzianą, zmiksowane ziemniaki, kaszę jaglaną, ryż i tym podobne. Musi się jednak pamiętać, że większość z tych produktów wpłynie na smak zupy.