Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2552
Dodano: 10.12.2011
Odsłon: 2713
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cebulę posiekać, podsmażyć w rondlu na oliwie, dodać drobno pokrojony seler, pomidory i imbir. Wlać bulion, gotować 15 minut. Dodać sok jabłkowy.
Zupę doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, zagotować, zdjąć z ognia, zabielić śmietaną. Podawać z makaronem, posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Lejadja 14 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Hm...mam pytanie odnośnie soku jabłkowego...ma być to sok z kartonu czy świeżo wyciskany z kwaśnych jabłek...?0 Kto głosował? | Odpowiedz

frankania 13 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
czyli tzw kuchnia egzotyczna ;) uwielbiam takie nowe smaczki...dzieki1 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 12 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Chętnie spróbuję. Moim zdaniem pomidorowa to zupa którą można gotować na wiele sposobów.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 11 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Bez urazy,ale jaka to kuchnia - pomidorowa z selerem naciowym to jeszcze ewentualnie - ale z imbirem to nie bardzo sobie wyobrażam-ale może należy spróbować i chyba tak zrobię w mini wydaniu ( tak na wszelki wypadek )P ozdrawiam.
0 Kto głosował? | Odpowiedz