Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
My chcemy jeść zaproponował śniadanie z...no właśnie, w tym roku to będzie najbardziej oblegany kierunek wczasów za granicą, San Escobar. Chcieliśmy Wam zaproponować soup, wykwintny, przepyszny, godny polecenia.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 19
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2132
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3301
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 19
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2132
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3301
Składniki
Kiełbasę kroimy na 3-4 mm plasterki i razem z pokrojonymi na plasterki, pieczarkami, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy, majeranek, doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy płomień. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 min. Następnie dodajemy pokrojone ogórki i paprykę, podgrzewamy kilka minut. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do zupy, i ciągle mieszając, zagęszczamy. Do smaku zupę doprawiamy solą i pieprzem.