Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa zupełnie bezmięsna, same warzywa...lekko i przyjemnie....no i ten aromat świeżego lubczyku <3
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457104
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1301
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2151
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 532
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457104
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1301
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2151
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 532
Składniki
Natki związujemy. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, fasolkę na mniejsze kawałki, kalafior dzielimy na różyczki, por kroimy w piórka. Warzywa, natkę, grzyb, kaszę, liść laurowy, ziele angielskie przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (1,5 l), zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Następnie dodajemy sól (1 łyżeczka) oraz pieprz (wg uznania). Gotujemy do miękkości warzyw. Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną kozieradką. Posypujemy posiekaną natką.