Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowa z warzywami

Zupa pomidorowa z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50093

Dodano:

Odsłon: 2277

Zupa zupełnie bezmięsna, same warzywa...lekko i przyjemnie....no i ten aromat świeżego lubczyku <3

Składniki

  • 1/2 kalafiora
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej
  • 1 kapelusz suszonego podgrzybka
  • 50 g kaszy pęczak
  • 2 duże ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1 por (biała część)
  • 1 gałązka natki selera korzeniowego
  • 1 gałązka natki pietruszki
  • 1 gałązka lubczyku
  • 1 liść laurowy
  • 2-3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • mielona kozieradka
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pomidorowa z warzywami

Przygotowanie

  1. Natki związujemy.

    Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, fasolkę na mniejsze kawałki, kalafior dzielimy na różyczki, por kroimy w piórka.

    Warzywa, natkę, grzyb, kaszę, liść laurowy, ziele angielskie przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (1,5 l), zagotowujemy i zmniejszamy płomień.

    Następnie dodajemy sól (1 łyżeczka) oraz pieprz (wg uznania). Gotujemy do miękkości warzyw.

    Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy.

    Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną kozieradką.

    Posypujemy posiekaną natką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń