Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moja ulubiona zupa
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 298
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 704
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 717
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 22
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 298
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 704
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 717
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 22
Składniki
Do garnka wlać wodę, dodać umyte i obrane ze skórki warzywa, pół łyżeczki soli i gotować. Do innego garnka dać masło i pokrojone w kostkę pomidory, dusić mieszając, aż będą płynne. Jak wywar będzie gotowy wyjąć z niego warzywa i na sitku przetrzeć do wywaru pomidory. Zupę doprawić do smaku. Podawać z ryżem lub kluseczkami.