Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2329 Ocena: 51786
Dodano: 08.01.2019
Odsłon: 1698
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Mięso oczyszczamy, zalewamy zimną wodą, wsypujemy ½ łyżeczki soli, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy płomień, gotujemy ze dwa kwadranse. Mięso usuwamy. Usuwamy szumowiny, dodajemy obrane marchewki, związany por, pietruszkę, seler, ziele angielskie, liście laurowe, lubczyk, estragon, pastę rosołową, gotujemy pod przykryciem do miękkości marchewki. Warzywa usuwamy, marchewki kroimy na mniejsze kawałki, podobnie pietruszkę i seler. Wrzucamy z powrotem do wywaru, razem z obranym i pokrojonym ogórkiem.
Wlewamy sok, dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.
Można zabielić śmietaną.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

konhambos 09 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Taka polska minestrone :) Fajna.3 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 09 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Ciekawe połączenie :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

danielek 08 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Ojej ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz