Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne połączenie, które naszym zdaniem wyszło bardzo smaczne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1111
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1107
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13097
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1111
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1107
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13097
Składniki
Mięso oczyszczamy, zalewamy zimną wodą, wsypujemy ½ łyżeczki soli, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy płomień, gotujemy ze dwa kwadranse. Mięso usuwamy. Usuwamy szumowiny, dodajemy obrane marchewki, związany por, pietruszkę, seler, ziele angielskie, liście laurowe, lubczyk, estragon, pastę rosołową, gotujemy pod przykryciem do miękkości marchewki. Warzywa usuwamy, marchewki kroimy na mniejsze kawałki, podobnie pietruszkę i seler. Wrzucamy z powrotem do wywaru, razem z obranym i pokrojonym ogórkiem. Wlewamy sok, dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki. Można zabielić śmietaną.