Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne połączenie, które naszym zdaniem wyszło bardzo smaczne.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Mięso oczyszczamy, zalewamy zimną wodą, wsypujemy ½ łyżeczki soli, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy płomień, gotujemy ze dwa kwadranse. Mięso usuwamy. Usuwamy szumowiny, dodajemy obrane marchewki, związany por, pietruszkę, seler, ziele angielskie, liście laurowe, lubczyk, estragon, pastę rosołową, gotujemy pod przykryciem do miękkości marchewki. Warzywa usuwamy, marchewki kroimy na mniejsze kawałki, podobnie pietruszkę i seler. Wrzucamy z powrotem do wywaru, razem z obranym i pokrojonym ogórkiem. Wlewamy sok, dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki. Można zabielić śmietaną.