Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa pomidorowo porowa z salami

Zupa pomidorowo porowa z salami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50093

Dodano:

Odsłon: 1489

Niejednokrotnie pisaliśmy, że nie lubimy wyrzucać jedzenia. Wiemy, zawsze można ograniczyć zakupy do tego, co niezbędne. Ale jakoś tak się nie da. Przynajmniej u nas, bo lubimy mieć wszystko pod ręką. Żeby nie wyrzucać, wymyślamy nowe potrawy. Tak powstała ta zupa.

Składniki

  • 1,2 litra rosołu warzywnego
  • 200 g salami
  • 1 duży por
  • 1 duża marchew
  • 1 kawałek selera
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 50 g ryżu
  • 1 łyżeczka pasty z bazylii
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa pomidorowo porowa z salami

Przygotowanie

  1. Chlastajmy salami jak lubimy. W całości mieliśmy, więc kostka obowiązkowa. Macie plastry? No to na paski ;)
    Smażymy na sucho w garnku, w którym dokonamy tej „zbrodni”.
    Następnie wrzucamy warzywa, koncentrat pomidorowy i ryż. Smażymy przez chwilę, zalewamy gorącym bulionem. Mieszamy z pastą.
    Gotujemy do miękkości ryżu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń