Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W pełni wydobywa przepyszny smak pora. Zupa jeszcze zimowa ale bardzo przydatna na tegoroczny początek wiosny.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 176
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1143
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1195
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12062
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 176
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1143
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1195
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12062
Składniki
Pokrojonego w kostkę pora zeszkliłam lekko w rondlu i zalałam wcześniej ugotowanym bulionem z indyka, może być to wywar z kury, z gotowanych żeberek, obie bazy świetnie się nadają do tej zupy. Dodałam pokrojone w kosteczkę warzywa a ziemniaki pokrojone w kostkę do zupy. Porcji miało być dwie duże więc użyłam 0,5 l bulionu, warzywa i 150 ml mleka kokosowego- najmniejszą puszeczkę. Po 30 minutach warzywa zmiękną, zupę można zabielić i jeszcze doprawić i posypać zieleniną. Polecam mleko kokosowe, jest lżejsze i jego smak staje się mało wyczuwalny pod paru minutach.
Smacznego :)