Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W pełni wydobywa przepyszny smak pora. Zupa jeszcze zimowa ale bardzo przydatna na tegoroczny początek wiosny.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4443
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1444
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 389
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2355
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4443
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1444
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 389
Składniki
Pokrojonego w kostkę pora zeszkliłam lekko w rondlu i zalałam wcześniej ugotowanym bulionem z indyka, może być to wywar z kury, z gotowanych żeberek, obie bazy świetnie się nadają do tej zupy. Dodałam pokrojone w kosteczkę warzywa a ziemniaki pokrojone w kostkę do zupy. Porcji miało być dwie duże więc użyłam 0,5 l bulionu, warzywa i 150 ml mleka kokosowego- najmniejszą puszeczkę. Po 30 minutach warzywa zmiękną, zupę można zabielić i jeszcze doprawić i posypać zieleniną. Polecam mleko kokosowe, jest lżejsze i jego smak staje się mało wyczuwalny pod paru minutach.
Smacznego :)