Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W pełni wydobywa przepyszny smak pora. Zupa jeszcze zimowa ale bardzo przydatna na tegoroczny początek wiosny.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 94
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 622
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 94
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 622
Składniki
Pokrojonego w kostkę pora zeszkliłam lekko w rondlu i zalałam wcześniej ugotowanym bulionem z indyka, może być to wywar z kury, z gotowanych żeberek, obie bazy świetnie się nadają do tej zupy. Dodałam pokrojone w kosteczkę warzywa a ziemniaki pokrojone w kostkę do zupy. Porcji miało być dwie duże więc użyłam 0,5 l bulionu, warzywa i 150 ml mleka kokosowego- najmniejszą puszeczkę. Po 30 minutach warzywa zmiękną, zupę można zabielić i jeszcze doprawić i posypać zieleniną. Polecam mleko kokosowe, jest lżejsze i jego smak staje się mało wyczuwalny pod paru minutach.
Smacznego :)