Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W pełni wydobywa przepyszny smak pora. Zupa jeszcze zimowa ale bardzo przydatna na tegoroczny początek wiosny.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 343
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14862
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1773
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17273
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 343
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14862
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1773
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17273
Składniki
Pokrojonego w kostkę pora zeszkliłam lekko w rondlu i zalałam wcześniej ugotowanym bulionem z indyka, może być to wywar z kury, z gotowanych żeberek, obie bazy świetnie się nadają do tej zupy. Dodałam pokrojone w kosteczkę warzywa a ziemniaki pokrojone w kostkę do zupy. Porcji miało być dwie duże więc użyłam 0,5 l bulionu, warzywa i 150 ml mleka kokosowego- najmniejszą puszeczkę. Po 30 minutach warzywa zmiękną, zupę można zabielić i jeszcze doprawić i posypać zieleniną. Polecam mleko kokosowe, jest lżejsze i jego smak staje się mało wyczuwalny pod paru minutach.
Smacznego :)