Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do dania była zupa, którą miałam przyjemność konsumować na wakacjach. Myślę, ze smak zupy udało mi się odtworzyć w zadowalający sposób.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10170
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9228
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6577
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10170
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9228
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6577
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Pory przekrój wzdłuż na pół. Posiekaj w talarki.
Zalej wodą (2 i pół litra). Dodaj łyżkę soli i cukru. Gotuje wywar przez ok. 30 minut.
Mięso mielona dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na patelni do czasu aż mięso przestanie być surowe.
Pory zmiksuj z wywarem na gęsty krem.
Dodaj podsmażone mięso.
Dodaj odsączoną na sitku kukurydzę. Dodaj curry. Gotuj zupę jeszcze przez 15 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw jeszcze solą i pieprzem. Podawaj zupę z ugotowanym makaronem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.