Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do dania była zupa, którą miałam przyjemność konsumować na wakacjach. Myślę, ze smak zupy udało mi się odtworzyć w zadowalający sposób.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10655
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4788
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 889
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9079
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1338
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10655
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4788
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 889
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9079
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1338
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Pory przekrój wzdłuż na pół. Posiekaj w talarki.
Zalej wodą (2 i pół litra). Dodaj łyżkę soli i cukru. Gotuje wywar przez ok. 30 minut.
Mięso mielona dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na patelni do czasu aż mięso przestanie być surowe.
Pory zmiksuj z wywarem na gęsty krem.
Dodaj podsmażone mięso.
Dodaj odsączoną na sitku kukurydzę. Dodaj curry. Gotuj zupę jeszcze przez 15 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw jeszcze solą i pieprzem. Podawaj zupę z ugotowanym makaronem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.