Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do dania była zupa, którą miałam przyjemność konsumować na wakacjach. Myślę, ze smak zupy udało mi się odtworzyć w zadowalający sposób.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115394
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7857
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1337
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1221
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115394
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7857
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1337
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1221
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Pory przekrój wzdłuż na pół. Posiekaj w talarki.
Zalej wodą (2 i pół litra). Dodaj łyżkę soli i cukru. Gotuje wywar przez ok. 30 minut.
Mięso mielona dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na patelni do czasu aż mięso przestanie być surowe.
Pory zmiksuj z wywarem na gęsty krem.
Dodaj podsmażone mięso.
Dodaj odsączoną na sitku kukurydzę. Dodaj curry. Gotuj zupę jeszcze przez 15 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw jeszcze solą i pieprzem. Podawaj zupę z ugotowanym makaronem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.