Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do dania była zupa, którą miałam przyjemność konsumować na wakacjach. Myślę, ze smak zupy udało mi się odtworzyć w zadowalający sposób.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8439
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2952
Polecam.
Odsłon: 1691
Polecam.
Odsłon: 491
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8439
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2952
Polecam.
Odsłon: 1691
Polecam.
Odsłon: 491
Składniki
Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Pory przekrój wzdłuż na pół. Posiekaj w talarki.
Zalej wodą (2 i pół litra). Dodaj łyżkę soli i cukru. Gotuje wywar przez ok. 30 minut.
Mięso mielona dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na patelni do czasu aż mięso przestanie być surowe.
Pory zmiksuj z wywarem na gęsty krem.
Dodaj podsmażone mięso.
Dodaj odsączoną na sitku kukurydzę. Dodaj curry. Gotuj zupę jeszcze przez 15 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw jeszcze solą i pieprzem. Podawaj zupę z ugotowanym makaronem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.