Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa porowa z mięsem mielonym

Zupa porowa z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3619

Dodano:

Odsłon: 3665

Inspiracją do dania była zupa, którą miałam przyjemność konsumować na wakacjach. Myślę, ze smak zupy udało mi się odtworzyć w zadowalający sposób.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu. Pory przekrój wzdłuż na pół. Posiekaj w talarki.

  2. Zalej wodą (2 i pół litra). Dodaj łyżkę soli i cukru. Gotuje wywar przez ok. 30 minut.

  3. Mięso mielona dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Podsmaż na patelni do czasu aż mięso przestanie być surowe.

  4. Pory zmiksuj z wywarem na gęsty krem.

  5. Dodaj podsmażone mięso.

  6. Dodaj odsączoną na sitku kukurydzę. Dodaj curry. Gotuj zupę jeszcze przez 15 minut. Zabiel śmietaną. Dopraw jeszcze solą i pieprzem. Podawaj zupę z ugotowanym makaronem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń