Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4746
Dodano: 20.12.2019
Odsłon: 2807
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Pory i cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić na maśle.
Olej z masłem włożyć do większego garnka z grubym dnem i podsmażyć pokrojone warzywa.
Następnie zalać bulionem lub rosołem, dodać por z cebulą i gotować aż warzywa zmiękną. Zmiksować.
Ponownie wstawić na ogień i dodać serki . Mieszać aż się rozpuszczą. Doprawić solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na koniec wlać bulion i wyrabiać aż masa stanie się gładka. Zwilżonymi dłońmi formować niewielkie pulpeciki. Smażyć na oleju.
Podawać z zupą. Udekorować krążkami pora i natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Docherro 20 grudnia 2019Zgłoś do usunięcia
Świetna zupka,z pora jest wyjątkowo delikatna a pulpeciki dopełniły smaku:)0 Kto głosował? | Odpowiedz