Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna ze smaczniejszych zup. Polecam dla jej smaku i aromatu.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2571
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11244
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2571
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11244
Składniki
Pory i cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić na maśle. Olej z masłem włożyć do większego garnka z grubym dnem i podsmażyć pokrojone warzywa. Następnie zalać bulionem lub rosołem, dodać por z cebulą i gotować aż warzywa zmiękną. Zmiksować. Ponownie wstawić na ogień i dodać serki . Mieszać aż się rozpuszczą. Doprawić solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na koniec wlać bulion i wyrabiać aż masa stanie się gładka. Zwilżonymi dłońmi formować niewielkie pulpeciki. Smażyć na oleju. Podawać z zupą. Udekorować krążkami pora i natką pietruszki.