Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa potrawka do doskonały pomysł na sycący obiad jednogarnkowy. Zawiera sporą porcję, mięsa, warzyw i ryżu. Całość przygotujecie w jednym naczyniu, bez zmywania sterty naczyń i długiego stania w kuchni.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12275
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1492
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 98
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12275
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1492
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 98
Składniki
W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw go słodką i ostrą papryką, kurkumą oraz solą i pieprzem. Przyprawionego kurczaka podsmaż na złoty kolor z każdej strony.
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Marchewki i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Warzywa dorzuć do podsmażonego kurczaka. Składniki zalej bulionem. Gotuj zupę przez około 15 minut pod przykryciem.
Do gotującej się zupy wsyp ryż. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Na koniec zupę potrawkową zabiel wysokoprocentową śmietanką. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smacznego!