Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa potrawka do doskonały pomysł na sycący obiad jednogarnkowy. Zawiera sporą porcję, mięsa, warzyw i ryżu. Całość przygotujecie w jednym naczyniu, bez zmywania sterty naczyń i długiego stania w kuchni.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2427
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 520
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 864
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 60
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2427
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 520
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 864
Składniki
W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw go słodką i ostrą papryką, kurkumą oraz solą i pieprzem. Przyprawionego kurczaka podsmaż na złoty kolor z każdej strony.
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Marchewki i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Warzywa dorzuć do podsmażonego kurczaka. Składniki zalej bulionem. Gotuj zupę przez około 15 minut pod przykryciem.
Do gotującej się zupy wsyp ryż. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Na koniec zupę potrawkową zabiel wysokoprocentową śmietanką. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Smacznego!